03/07/15

Σε ανατροπή των μέχρι τώρα συμπερασμάτων και υποθέσεων των αρχαιολόγων σχετικά με...
τον τύμβο Καστά και το πολυσυζητημένο μνημείο της Αμφίπολης προέβη, με εισήγηση του στη διάρκεια του 28ου αρχαιολογικού Συνεδρίου στο ΑΠΘ, ο διευθυντής Αρχαιολογικών Έργων της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας -Σπηλαιολογίας και μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας της ανασκαφής στην Αμφίπολη, Ευάγγελος Καμπούρογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρογλου, ο οποίος ήταν ο ομιλητής (από τους τελευταίους του προγράμματος του συνεδρίου που ολοκληρώνεται απόψε) με θέμα: "Τα ιζήματα του λόφου Καστά Αμφίπολης και η σχέση τους με το ταφικό μνημείο": «Δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι ο Λέων της Αμφίπολης βρισκόταν τοποθετημένος πάνω στο λόφο Καστά (στο συμπέρασμα αυτό είχαν καταλήξει και ανακοινώσει προ διετίας σχεδόν, η επικεφαλής της ανασκαφής Αικ. Περιστέρη και ο συνεργάτης της αρχιτέκτονας Μιχ. Λεφαντζής). Κι αυτό διότι, όπως εξήγησε: 1. Ο λόφος Καστά στην Αμφίπολη ήταν φυσικός κι όχι τεχνητός. 2. Ο λόφος ήταν σχηματισμένος από ιζήματα χαλαζιακών άμμων και αργίλου και ψαμμίτη, υλικά που τον καθιστούν μειωμένης αντοχής και "ανίκανο" να φέρει επί αιώνες στην κορυφή του βάρος μεγαλύτερο των 500 τόνων (το βάθρο και το γλυπτό του Λέοντα ξεπερνούν συνολικά σε βάρος τους 1.500 τόνους). 3. Ο κιβωτιόσχημος τάφος που βρέθηκε στο εσωτερικό του λόφου Καστά είναι μεταγενέστερος (ή και προγενέστερος του λόφου) καθώς -σύμφωνα με τον κ. Καμπούρογλου - πρόκειται για ένα "ευτελές οικοδόμημα" που δεν θα μπορούσε να αποτελεί μέρος του συνόλου του μνημείου.

Στην πολυαναμενόμενη εισήγησή του ο κ. Καμπούρογλου, ο οποίος υπήρξε από τους πρώτους συνεργάτες της κ. Περιστέρη στην έναρξη των ερευνών του λόφου Καστά, υποστήριξε πως: «στο εσωτερικό του νεκρικού θαλάμου (όπου είχε εισέλθει πρώτος) εντόπισε πολλαπλές ανθρωπογενείς παρεμβάσεις καθώς και υπολείμματα καύσεων (δείγματά τους έχουν αποσταλεί σε αρμόδιο ινστιτούτο μελετών στη Μασαχουσέτη απ’ όπου δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα), ενώ στην οροφή του διαπιστώθηκαν μετακινήσεις εδαφών (πιθανότατα από σεισμό, όπως εκείνος του 597 μ.Χ., μεγέθους 6,7 Ρίχτερ με επίκεντρο γειτονική περιοχή - ο οποίος είχε ως επίπτωση ακόμα και την αλλαγή του ρου του Στρυμώνα).

Για τα προβλήματα γεωφυσικής εξερεύνησης των τύμβων, καθώς το βάθος των επιχώσεων και η κατασκευή του περιβόλου που δημιουργεί γεωφυσικές ανωμαλίες που καθιστούν απαγορευτική τη δυνατότητα των απεικονίσεων, μίλησε επίσης στη διάρκεια του συνεδρίου και ο καθηγητής στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ Γρηγόρης Τσόκας, που μετείχε στις έρευνες στο λόφο Καστά.

Η 28η Επιστημονική Συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο του 2014 στη Μακεδονία και τη Θράκη, που πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την ηχηρή απουσία επιστημονικών καταθέσεων για τη πολυθρύλητη ανασκαφή της Αμφίπολης, ολοκληρώνεται απόψε εν μέσω πολλαπλών προβληματισμών των επιστημόνων που αφορούν στη "χρήση και τη δημόσια διαχείριση" της αρχαιολογίας.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Μια ομάδα φοιτητών από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά υποστηρίζουν, ότι η τροφή του μέλλοντος θα φτιάχνεται από… σκουλήκια, τα οποία –όπως τονίζουν- έχουν καλή γεύση και είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών.
Η νέα αυτή βάση τροφής, που την ονόμασαν C-fu, αναπτύχθηκε κυρίως με στόχο να βοηθηθεί ο ολοένα και αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός, ο οποίος αναμένεται να φτάσει τα εννιά δισεκατομμύρια μέχρι το 2050. Οι κατασκευαστές της όμως πιστεύουν ότι θα μπορούσε ακόμη να «πιάσει» και ως μια εναλλακτική επιλογή «υγιεινής διατροφής».ell στη Νέα Υόρκη και τη σχολή Schulich School of Business του πανεπιστημίου York στον Καναδά δημιούργησαν το «κρέας από έντομα» (bug meat) το οποίο στην ουσία αποτελείται από… σκουλήκια (mealworms).
Ανέπτυξαν μια τεχνική, με την οποία μπορούν να απομονώνουν την πρωτεΐνη από τα σκουλήκια και να τη μετασχηματίζουν, για να φτιάχνουν πιο… «ελκυστικούς» κύβους C-fu, που θυμίζουν κάτι από τόφου.
Χρειάζονται 10.000 σκουλήκια για να φτιαχτεί σχεδόν μισό κιλό C-fu, όμως οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι το τελικό προϊόν έχει μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης από το τόφου, ενώ είναι και πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες από ένα αυγό. Ακόμη, περιέχει ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακής προσβολής, καθιστώντας το C-fu μια πιο υγιεινή, εναλλακτική επιλογή αντί για κρέας.
Η ομάδα των φοιτητών συμμετέχουν στο κίνημα «τhought For Food Challenge» και αναφέρουν τα εξής: «Το C-fu είναι μια συμπυκνωμένη τροφή, η οποία θα βοηθήσει στην ανακούφιση της πείνας στον κόσμο και την ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών, παρέχοντας τα προς το ζην σε μικροκαλλιεργητές και μεταποιητές».
Οι δέκα φιναλίστ διαγωνίζονται για ένα έπαθλο 10.000 δολαρίων, το οποίο θα αποτελέσει την αρχική χρηματοδότηση για την παρουσίαση των προϊόντων τους «κατά της πείνας στον κόσμο» σε ένα συνέδριο τον επόμενο μήνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.
Από το Σεπτέμβριο του 2014 στο διαγωνισμό έχουν συμμετάσχει ομάδες φοιτητών από περισσότερα από 300 πανεπιστήμια από 51 χώρες.

καρπούζι
Τρομερό το καρπούζι λειτουργεί και σαν Βιάγκρα!
Κανείς δεν περίμενε ότι το δροσερό φρούτο του καλοκαιριού, το καρπούζι θα μας εντυπωσίαζε τόσο πολύ με τα θρεπτικά ωφέλιμα στοιχεία που μας προσφέρει.Συγκεκριμένα το καρπούζι, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από επιστήμονες καταφέρνει να ενισχύσει την παροχή του αίματος στο επίμαχο σημείο, με το συστατικό που έχει την κιτρουλίνη,όπως κάνει και το γνωστό φάρμακο σε όλους το Βιάγκρα. 
Το κακό όμως σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι για να καταφέρει το καρπούζι για  να δώσει τα ίδια αποτελέσματα όπως το Βιάγκρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ερευνήτριας Penelope Perkins-Veazie,είναι ότι πρέπει ο άνθρωπος πρέπει να φάει τουλάχιστον έξι φλιτζάνια καρπούζι και κυρίως περισσότερο από την φλούδα,ώστε να έχει τα αποτελέσματα ενός χαπιού Βιάγκρα.

Movie-trailerMovie trailer:KINGSMAN THE SECRET SERVICE
 Η ταινία έχει βασιστεί στο ομώνυμο κόμικ του Μαρκ Μίλερ και την σκηνοθεσία την έκανε ο Μάθιου Βον Κόμο όπου τον θυμόμαστε από τις ταινίες Kick Ass, Χ-Μen: First Class. Η ταινία έχει σαν κεντρική πρωταγωνίστρια την Kingsman, μία άκρως μυστική υπηρεσία.Ο πλανήτης διατρέχει έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο από μία παρανοϊκή high-tech ιδιοφυία, η Kingsman θα φέρει στην ομάδα της έναν άξεστο αλλά πολλά υποσχόμενο αλητάκο, με σκοπό να ενσωματωθεί στο απίστευτα ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της υπηρεσίας.


​ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ 77 dikaiosi epeisodia 77
Η Μυρτώ αποκαλύπτει στην Έλλη όλη την αλήθεια για τη σχέση της με τον Χρήστο και παραδέχεται ότι είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί του.Ενώ ο Ανδρέου είναι έτοιμος να σκοτώσει τον Λευτέρη, συνειδητοποιεί ότι ο θάνατός του θα του στοιχίσει πολλά. Τον αφήνει ελεύθερο, αφού δίνει εντολή στους μπράβους του να τον περιποιηθούν κατάλληλα. Η 'Ελλη συμβουλεύει τη Μυρτώ να μην εγκαταλείψει τόσο εύκολα τον έρωτά της για τον Χρήστο κι εκείνη θα σταθεί πλάι της σε ό,τι χρειαστεί.Ο Θησέας φλερτάρει με τη Λία, εκείνη αποφασίζει να ενδώσει και κανονίζει να βγουν. Η Ερμιόνη συνειδητοποιεί πως ο Λευτέρης έχει μπλέξει πάλι με τον Ανδρέου και πανικοβάλλεται.Η Νατάσα βρίσκει τρόπο να ξεφορτωθεί τον Ανδρέου αλλά νιώθει τον χρόνο να την πιέζει όταν της αποκαλύπτει πως η τιμωρία της για την εξαφάνισή της θα 'ναι να την κατηγορήσει και για φόνους που δεν έχει κάνει.Η 'Έλλη βρίσκει τον Θωμά να τριγυρίζει έξω από το θέατρο και τρέμει μήπως την αναγνωρίσει. Η Έλλη, από φόβο μην χάσει τον Φίλιππο, του αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για το σχέδιό της. Η Έλλη μιλάει ανοιχτά στον Φίλιππο για το σχέδιό της κατά της Βάλιας. Του εξηγεί ότι έχει βάλει σκοπό της ζωής της τη δικαίωση της μνήμης του πατέρα της και δεν πρόκειται να φύγει από το πλάι της Βάλιας μέχρι να το πετύχει.Η Ερμιόνη και ο Χρήστος επισκέπτονται τον Λευτέρη στο νοσοκομείο, εκείνος δικαιολογείται πως έπεσε από τις σκάλες, αλλά όταν μένει μόνος με την Ερμιόνη, εκείνη τον πιέζει να της πει όλη την αλήθεια.Ο Θησέας φλερτάρει έντονα τη Λία κι εκείνη ανταποκρίνεται, με αποτέλεσμα να φιληθούν. Ο Λευτέρης εξομολογείται στην Ερμιόνη πως ο Ανδρέου βρίσκεται πίσω από τον ξυλοδαρμό του.Ο Φίλιππος ξεκαθαρίζει στην Έλλη πως δεν έχει την πολυτέλεια να την περιμένει να υλοποιήσει τα σχέδιά της και μετά να ζήσουν τον έρωτά τους, γι' αυτό και την χωρίζει.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ 78 dikaiosi epeisodia 78
Η Μυρτώ αποκαλύπτει στην Έλλη όλη την αλήθεια για τη σχέση της με τον Χρήστο και παραδέχεται ότι είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί του.Ενώ ο Ανδρέου είναι έτοιμος να σκοτώσει τον Λευτέρη, συνειδητοποιεί ότι ο θάνατός του θα του στοιχίσει πολλά. Τον αφήνει ελεύθερο, αφού δίνει εντολή στους μπράβους του να τον περιποιηθούν κατάλληλα. Η 'Ελλη συμβουλεύει τη Μυρτώ να μην εγκαταλείψει τόσο εύκολα τον έρωτά της για τον Χρήστο κι εκείνη θα σταθεί πλάι της σε ό,τι χρειαστεί.Ο Θησέας φλερτάρει με τη Λία, εκείνη αποφασίζει να ενδώσει και κανονίζει να βγουν. Η Ερμιόνη συνειδητοποιεί πως ο Λευτέρης έχει μπλέξει πάλι με τον Ανδρέου και πανικοβάλλεται.Η Νατάσα βρίσκει τρόπο να ξεφορτωθεί τον Ανδρέου αλλά νιώθει τον χρόνο να την πιέζει όταν της αποκαλύπτει πως η τιμωρία της για την εξαφάνισή της θα 'ναι να την κατηγορήσει και για φόνους που δεν έχει κάνει.Η 'Έλλη βρίσκει τον Θωμά να τριγυρίζει έξω από το θέατρο και τρέμει μήπως την αναγνωρίσει. Η Έλλη, από φόβο μην χάσει τον Φίλιππο, του αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για το σχέδιό της. Η Έλλη μιλάει ανοιχτά στον Φίλιππο για το σχέδιό της κατά της Βάλιας. Του εξηγεί ότι έχει βάλει σκοπό της ζωής της τη δικαίωση της μνήμης του πατέρα της και δεν πρόκειται να φύγει από το πλάι της Βάλιας μέχρι να το πετύχει.Η Ερμιόνη και ο Χρήστος επισκέπτονται τον Λευτέρη στο νοσοκομείο, εκείνος δικαιολογείται πως έπεσε από τις σκάλες, αλλά όταν μένει μόνος με την Ερμιόνη, εκείνη τον πιέζει να της πει όλη την αλήθεια.Ο Θησέας φλερτάρει έντονα τη Λία κι εκείνη ανταποκρίνεται, με αποτέλεσμα να φιληθούν. Ο Λευτέρης εξομολογείται στην Ερμιόνη πως ο Ανδρέου βρίσκεται πίσω από τον ξυλοδαρμό του.Ο Φίλιππος ξεκαθαρίζει στην Έλλη πως δεν έχει την πολυτέλεια να την περιμένει να υλοποιήσει τα σχέδιά της και μετά να ζήσουν τον έρωτά τους, γι' αυτό και την χωρίζει.


​Mavro triantafyllo Επεισόδιο 95 Δευτέρα 16/3 Μαύρο Τριαντάφυλλο
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι κρυφές και μυστικές ενέργειες στο αρχοντικό.Τα άγνωστα τηλεφωνήματα, που δεχόταν ο Κεντάλ, διαδέχονται τώρα σημειώματα, τα οποία του υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνει. Ο Κεντάλ από τη μία κάνει αυτό, που τον προστάζουν και από την άλλη καταστρώνει ένα μεγάλο σχέδιο ενάντια στον αόρατο εχθρό του.Η Καντριγέ, με αφορμή τον εορτασμό της τελετής περιτομής του Ρουζγκιάρ, ενώνει τους συγκατοίκους του αρχοντικού. Αφήνουν κατά μέρος την έχθρα και τις διαφορές τους και συμμετέχουν όλοι στη χαρούμενη αυτή μέρα για τον Ρουζγκιάρ.Οι χαρούμενες στιγμές όμως δυστυχώς δεν κρατούν για πολύ διότι ο Ρουζγκιάρ εξαφανίζεται…

Mavro triantafyllo Επεισόδιο 96 Τρίτη 17/3 Μαύρο Τριαντάφυλλο
Η εξαφάνιση του Ρουζγκιάρ προκαλεί μεγάλο τρόμο σε όλους.Ο Μπαράν, ενώ προσπαθεί να καθησυχάσει την Εμπρού, είναι και ο ίδιος πολύ τρομοκρατημένος και πασχίζει να βρει τον Ρουζγκιάρ.Πάνω στον πανικό της, η Καντριγέ ξεστομίζει μια κουβέντα, η οποία αποτελεί τεράστιο εφιάλτη για την Ναρίν. Ενώ όλοι προσπαθούν να εντοπίσουν τον Ρουζγκιάρ, η Εμπρού και ο Κεντάλ, εν αγνοία τους, γίνονται συμπαίκτες της ίδιας μοίρας.Ο Κεντάλ πληρώνει ένα μεγάλο τίμημα και η Εμπρού έρχεται αντιμέτωπη με μία ακόμα μεγάλη έκπληξη…

Μαύρο Τριαντάφυλλο Επεισόδιο 97 Τετάρτη 18/3 Mavro Triantafyllo
Ενώ το παιχνίδι, που παίζει ο Κεντάλ, τελειώνει με έναν τρόπο, που δεν περίμενε, αισθάνθηκε βαθύτατο πόνο με την πιθανότητα να χάσει το παιδί του. Αυτή τη φορά ο Μουράτ δίνει ένα μάθημα στον Κεντάλ, που δεν το περίμενε. Η Εμπρού, όσο κι αν είναι ευτυχισμένη, που ξαναβρήκε τον Ρουζγκιάρ, δεν θα είναι ικανοποιημένη αν δεν βρεθεί εκείνος, που της έκανε αυτό το κακό. Τα ερωτηματικά, που δεν μπορεί να κατανοήσει και για τα οποία δεν βρίσκει απαντήσεις, εξακολουθούν να την κατατρώνε. Οι σχέσεις του Μπαράν με τη Ναρίν είναι ακόμα τεταμένες εξαιτίας του Ογούζ. Εκτός από αυτά, ο Μπαράν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τόσα προβλήματα και προσπαθεί να βρει λύσεις με τον τρόπο, που νομίζει εκείνος σωστό...

Μαύρο Τριαντάφυλλο Επεισόδιο 98 Πέμπτη 19/3 Mavro Triantafyllo
Και ενώ η ένταση ανάμεσα στην Αντά και στη Μάγια μεγαλώνει, η Αντά δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η Μάγια φέρεται μ' αυτόν τον τρόπο και η σιωπή της Μάγια γίνεται αιτία να απομακρυνθούν η μία από την άλλη περισσότερο. Ο Σερντάρ, που βρίσκεται στριμωγμένος ανάμεσά τους, υποφέρει επειδή δεν ξέρει τι να κάνει. Από την άλλη πλευρά, ο Μουράτ δεν αντέχει να μένει πια μακριά από εκείνους που αγαπά και ετοιμάζει ένα πολύ επικίνδυνο σχέδιο. Η Οζλέμ γίνεται μέρος αυτού του σχεδίου χωρίς να το ξέρει. Η επιστροφή του Μουράτ έχει αλλάξει πια τις ισορροπίες μέσα στο αρχοντικό αλλά κανείς δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα...

Μαύρο Τριαντάφυλλο Επεισόδιο 99 Παρασκευή 20/3 Mavro Triantafyllo
Η Μελέκ παθαίνει σοκ όταν αντικρίζει τον Μουράτ. Μόλις συνέρχεται η Μελέκ, ο Μουράτ, με τη βοήθειά της, οδηγεί τον Κεντάλ σε αδιέξοδο. Η Εμπρού δεν έχει ακόμα νεότερα σχετικά με το ποιοι είχαν απαγάγει τον Ρουζγκιάρ, αλλά δεν σκοπεύει να αφήσει το θέμα αυτό στην τύχη του. Ο Κεντάλ εξοργίζεται με την απόφαση της Μελέκ να πάει στο σχολείο. Υποκινούμενος από τον φόβο του, επιτίθεται σε όλες τις γυναίκες του σπιτιού με κύριο στόχο την Εμπρού. Η Οζλέμ και η Μελέκ το πληρώνουν ακριβότερα απ' όλες. Η Εμπρού, μετά από όσα έχουν συμβεί, έχει φτάσει στα όριά της...

MAVRO TRIANTAFYLLO EPEISODIO 1 VIDEO
MAVRO TRIANTAFYLLO TELEUTAIO EPEISODIO VIDEO
Μαύρο Τριαντάφυλλο επομενα Επεισόδια 101-102-103-104-105

Ξ¦ΟŒΟΞΌΞ± επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget